Choceňské
tradiční pomazánkové
s ochucením Bruschetta

Co je Bruschetta?

Bruschetta [brusketa] je zapečený nebo opečený chléb, na kterém jsou rajčata, bazalka, sůl, pepř, olivový olej a česnek.
Toto jídlo je známé od 15. století a pochází ze střední Itálie. Bruschetta se obvykle jí ke snídani nebo jako předkrm. V Itálii se často připravuje na grilu.

Recept Bruschetta

Suroviny
  • 1 bageta
  • Tradiční pomazánkové Bruschetta
  • 4 větší vyzrálá rajčata
  • svazek čerstvé bazalky
  • sůl
  • pepř
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej na potírání
Pokyny

Pečivo nakrájejte na plátky, ty chlebové ještě přepulte a dejte nasucho opéct do trouby nebo toustovače.
Mezitím připravte rajčatovou směs. Rajčata nakrájejte na drobné kostičky, bazalku najemno nasekejte a spolu se solí a pepřem důkladně, ale zlehka promíchejte. Na závěr přidejte stroužky česneku prolisované strojkem.
Horké chleby vyndejte z trouby, ihned je potřete olivovým olejem, namažte Tradičním pomazánkovým Bruschetta a na závěr bohatě nazdobte rajčatovou směsí.

Informace o produktu

Trvanlivost

Do data uvedeného na obalu (45 dní), uchovejte při teplotě (2 – 8) °C

Balení

Kelímek o hmotnosti 150 g, 12 ks v kartonu

Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku

Energie: 1297 kJ/314 kcal
Bílkoviny: 3,3 g
Sacharidy: 5,5 g
Tuky: 31 g

Složení

Zakysaná smetana, sušené mléko, ochucující složka 2,5% (rajče 34%, rajčatový prášek 32%, česnek, oregano, bazalka 2,5%, paprika), sušená syrovátka, škrob, jedlá sůl