Choceňské
tradiční pomazánkové
s ochucením Bruschetta

Co je Bruschetta?

Bruschetta [brusketa] je zapečený nebo opečený chléb, na kterém jsou rajčata, bazalka, sůl, pepř, olivový olej a česnek.
Toto jídlo je známé od 15. století a pochází ze střední Itálie. Bruschetta se obvykle jí ke snídani nebo jako předkrm. V Itálii se často připravuje na grilu.

Recept Bruschetta

Suroviny
  • 1 bageta
  • Tradiční pomazánkové Bruschetta
  • 4 větší vyzrálá rajčata
  • svazek čerstvé bazalky
  • sůl
  • pepř
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej na potírání
Pokyny

Pečivo nakrájejte na plátky, ty chlebové ještě přepulte a dejte nasucho opéct do trouby nebo toustovače.
Mezitím připravte rajčatovou směs. Rajčata nakrájejte na drobné kostičky, bazalku najemno nasekejte a spolu se solí a pepřem důkladně, ale zlehka promíchejte. Na závěr přidejte stroužky česneku prolisované strojkem.
Horké chleby vyndejte z trouby, ihned je potřete olivovým olejem, namažte Tradičním pomazánkovým Bruschetta a na závěr bohatě nazdobte rajčatovou směsí.

Informace o produktu

Trvanlivost

Do data uvedeného na obalu (45 dní), uchovejte při teplotě (2 – 8) °C

Balení

Kelímek o hmotnosti 150 g, 12 ks v kartonu

Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku

Energie: 1297 kJ/314 kcal
Bílkoviny: 3,3 g
Sacharidy: 5,5 g
Tuky: 31 g

Složení

Zakysaná smetana, sušené mléko, ochucující složka 2,5% (rajče 34%, rajčatový prášek 32%, česnek, oregano, bazalka 2,5%, paprika), sušená syrovátka, škrob, jedlá sůl

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít